BEZMAKSAS PIEGĀDE PRECI SAŅEMOT JEBKURĀ NO OMNIVA PAKOMĀTIEM!

Krāsu psiholoģijas spēks. Zilā un zaļā krāsa.

Krāsu psiholoģijā tiek pētīta, galvenokārt, krāsu ietekme uz cilvēka pašsajūtu un cilvēka krāsu uztvere. Šoreiz vēlamies tev pastāstīt par divām visbiežāk sastopamajām krāsām, kuras redzamas arī gandrīz katrā no mūsu Glezno pēc numuriem komplektiem – ZILO un ZAĻO krāsu.

Zilie toņi visbiežāk asociējas ar debesīm vai ūdeni. Taču ir vērtīgi zināt to, kādas īpašības šai krāsai piemīt un kā tā var ietekmēt tavu labsajūtu.

Zilā krāsa pirmatnējā mākslā teju nav sastopama, jo to ir grūti iegūt, un, kad tā vēlāk parādās, tā uzreiz kļūst par pašu dārgāko krāsu.

Krāsu psiholoģijā zilā krāsa tiek raksturota kā mierpilna, mieru nesoša un atslābinoša, simbolizē inteliģenci, uzticību, nosvērtību. Tā spēj nomierināt nervu sistēmu. Interesanti, ka zilā krāsa var mazināt apetīti, tāpēc gleznu, kura gleznota, galvenokārt, zilos toņos, cilvēki nereti ievieto virtuvē, lai psiholoģiski paātrinātu sāta sajūtas rašanos. Zilā krāsa ir viena no iedvesmas krāsām, tādēļ gleznu, kurā redzami zilie toņi, var droši ievietot jebkurā telpā – guļamistabā gaiši zilie toņi sniegs mieru un labsajūtai, bet darbistabā var izvēlēties ko košāku - iedvesmai.

Zaļā krāsa mums saistās ar dabu – augiem, mežiem, zāli…  Zaļā krāsa arī ir iedvesmas krāsa, tā ir enerģiskāka par zilo, tā ir spēcīga, bet tajā pašā laikā lieliski spēj nomierināt. Tā simbolizē dzīvību, balansu un harmoniju, prieku un optimismu. Mākslas darbu, kas krāsots šajos toņos noteikti vērts ievietot viesistabā – harmonijai un balansam. Caur šo krāsu varam pietuvināties dabai, domājot par mežu, zaļiem laukiem, plaukstošām lapām pavasarī un nebeidzamo dzīvības rašanos.

            Gan zilie, gan zaļie toņi atrodami lielākajā daļā mūsu Glezno pēc numuriem komplektu. Līdz ar to šie toņi var sniegt savas labās īpašības, ne tikai brīdī, kad klājat tos uz audekla, bet arī tad, ka glezna pabeigta un, skaisti piestiprināta pie sienas, priecē jūs katru dienu.