BEZMAKSAS PIEGĀDE PRECI SAŅEMOT JEBKURĀ NO OMNIVA PAKOMĀTIEM!

Kāpēc Gleznošana pēc numuriem ir īpaši vērtīga nodarbe bērniem?

Krāso pēc numuriem ļauj daudziem pieaugušajiem produktīvi un radoši pavadīt laiku, piepildīt sen izsapņoto sapni par gleznošanu, bet jāatceras, ka šie komplekti var būt ļoti noderīgi u­n pat izglītojoši, un attīstoši arī bērniem. Esam apkopojuši galvenos iemeslus, kādēļ gleznošana pēc numuriem var būt ļoti vērtīga nodarbe.

               Kustības. Bieži nācies dzirdēt, ka kustības ir ļoti nozīmīgas bērna attīstībā – ne tikai fiziskās aktivitātes, sports, bet arī tās kustības, kurās tiek nodarbinātas plaukstas un pirksti. Tā tas tiešām ir, un tieši tādēļ Glezno pēc numuriem var būt lielisks palīgs bērna attīstības veicināšanā. Otas turēšana rokā, dažādo laukumu precīzā pārklāšana ar krāsu – tās ir kustības, kas maziem bērniem var būt īpaši vērtīgas.

               Šī nodarbe var palīdzēt papildināt vārdu krājumu. Gleznošana un krāsošana maziem bērniem palīdz izprast krāsas, toņus un formas,  kā arī var paplašināt vārdu krājumu. Ļoti iespējams, ka bērns gleznojot ieraudzīs kaut ko, kā nosaukums viņam vēl ir svešs un kas varētu papildināt viņa vārdu krājumu.

               Precizitāte, radošums un uzlabotas koncentrēšanās spējas ir īpaši nozīmīgi iemesli, kāpēc Gleznošana pēc numuriem ir piemērota bērniem. Gleznošana var iedrošināt bērnus paskatīties uz pasauli citādāk, mācīties saskatīt detaļas. Audekls jau ir noklāts ar kontūrām un laukumiem, kuri veido gleznu. Šie laukumi precīzi jānoklāj ar krāsu, lai pēcāk rastos skaista un detalizēta glezna. Tas ievērojami attīstīs bērna precizitāti un uzmanību. Gleznošanas process veicinās radošumu un iedrošinās turpināt radīt. Taču gleznas pabeigšana prasa arī laiku un uzmanību, kas nozīmē, ka šī nodarbe var paaugstināt bērna koncentrēšanās spējas.

               Jāatceras, ka, gleznojot pēc numuriem, galvenais ir prieks par pavadīto laiku un galaproduktu! Svarīgi ļaut bērnam izpausties, varbūt pat improvizēt ar krāsām vai līnijām, taču ir skaidrs – Gleznošana pēc numuriem ir attīstoša un vērtīga nodarbe, kuru var veikt kā pieaugušie, tā bērni vai visa ģimene kopā, un radītais darbs noteikti sniegs milzīgu gandarījumu.