BEZMAKSAS PIEGĀDE PRECI SAŅEMOT JEBKURĀ NO OMNIVA PAKOMĀTIEM!

8 aizraujoši fakti par mākslu.

Māksla pati par sevi ir kaut kas skaists un apbrīnojams. Bez tās mūsu dzīves nebūtu iedomājamas. Citi ar to aizraujas mazāk, citi daudz vairāk, bet galu galā nav jau tā, ka neviens no mums par to neko nezina. Šajā blogā esam apkopojuši 8 interesantus faktus par mākslu.

               Kā pirmais fakts ir tas, ka dažādi pētījumi atklāja, ka mākslas apgūšana un praktizēšana cieši saistīta ar augstāku lasīšanas un matemātikas sasniegumu. Lasot mums attīstās fantāzija, savukārt rēķinot – domāšana. Abas šīs lietas ir nepieciešamas mākslā.

               Kā otrais fakts – veicot jaunus un pastiprinātus smadzeņu pētījumus, tie parādīja, ka radošums, sociālā attīstība un pašvērtība tiek veicināta ar mākslas palīdzību. Varbūt, lai mēs kļūtu daudz kreatīvāki un radošāki būtu nepieciešams apsvērt domu par Krāsošanu vai Gleznošanu pēc skaitļiem?

               Kā trešais fakts - Mona Lizas lūpu gleznošanas korekcijas gleznā prasīja Leonardo da Vinči 12 gadus! Iedomājieties, cik daudz laika bija nepieciešams, lai radītu Monu Lizu tādu kāda viņa ir redzama gleznā vēl aiz vien?

               Te uzreiz seko arī ceturtais interesantais fakts - Leonardo da Vinči bija veģetārietis un līdz ar to cīnījās par dzīvnieku tiesībām. Viņš nopirka būros iesprostotus putnus un pēc tam tos atbrīvoja.

               Kā piektais faktors - Romas statujas tika izgatavotas ar vairākām galvām, kuras jebkurā brīdī varēja nomainīt. Skan mazliet jocīgi, bet no otras puses, darbi nekļuva garlaicīgi un apnicīgi.

               Sestais visai interesantais faktors ir tas, ka pirms Pikaso iemācījās staigāt, viņš jau bija iemācījies zīmēt. Līdz ar to pirmais vārds, ko viņš pateica, bija vārds zīmulis.

               Septītais fakts - 1565. gadā Anglijā tika izgudrots pirmais zīmulis.

               Astotais interesantais fakts - Angļu mākslinieks Endijs Brauns sašuva kopā 1000 izlietotus tējas maisiņus, lai izveidotu karalienes Elizabetes II portretu.

               Izlasot visus šos faktus, skaidri ir redzams, ka māksla ir radoša un aizraujoša. Ik uz soļa tiek radīts kaut kas jauns, nebijis, interesants. Iespējams, ja kļūsim par māksliniekiem arī, mēs vēsturē atstāsim kādas pēdas. Pat iespējams, ka mūsu darbi tālā nākotnē tiks nodēvēti par interesantiem un par tiem tiks runāts paaudžu paaudzēs.